Καθαρισμός δικτύων θέρμανσης και ψύξης για ενεργειακή αναβάθμιση

Επεξεργασία νερού για επαγγελματίες και ιδιώτες

Παρέχουμε εξειδικευμένες λύσεις επεξεργασίας νερού, επεμβατικής – προληπτικής συντήρησης ικανές να αποτρέψουν φαινόμενα διαβρώσεων με αποτελεσματική αντιμετώπιση των “μπλοκαρισμένων” συστημάτων από άλατα, ρινίσματα σιδήρου, ιζήματα, με λύσεις που απαιτούν αναλύσεις νερού για τον προσδιορισμό κατάλληλης “θεραπείας” και την επαναφορά του σε υψηλό βαθμό απόδοσης.

Επεξεργασία νερού, και αναγκαιότητα καθαρισμού συστημάτων θέρμανσης για εξοικονόμηση ενέργειας με άμεσα οικονομικά οφέλη.

Στοχευμένες παρεμβάσεις & ξεκάθαρες λύσεις

Προβλήματα με μη αποδοτικές εγκαταστάσεις

Δεν είστε ευχαριστημένοι με την λειτουργία του ενδοδαπέδιου συστήματος ή των θερμαντικών σωμάτων;

Προσφέρουμε:

Σε ποιους απευθύνεται

Εστίαση

Ξενοδοχεία

Νοσοκομεία

Τεχνικά γραφεία

Εγκαταστάτες

Εργοστάσια

Δημόσιοι οργανισμοί

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΩΝ

Ένας αποδοτικός λέβητας με ένα υγιές κύκλωμα νερού σημαίνει εξοικονόμηση ενεργειακού κόστους και χαμηλούς λογαριασμούς.

Δίνουμε λύσεις σε καθημερινά προβλήματα και εγγυόμαστε τον επιτυχή χημικό καθαρισμό με άμεση επέμβαση συντήρησης του νερού επιτυγχάνοντας τη μέγιστη διάρκεια ζωής των συστημάτων, επιτρέποντας ταυτόχρονα την ταχεία επανέναρξη και απρόσκοπτης λειτουργίας και παραγωγικής δραστηριότητας σε όλους τους τομείς οικιακό, επαγγελματικό, βιομηχανικό με την πρωτοποριακή μέθοδο (ήπια ενεργειακή αναβάθμιση) που ακολουθούμε, οι λογαριασμοί θα είναι σημαντικά χαμηλότεροι ο συνδυασμός του σωστού χημικού καθαρισμού “έξυπνα ενεργειακά συστήματα” αντλίες θερμότητας, υβριδικά θα επιφέρει ακόμα χαμηλότερους.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Επεξεργασία νερού εγκαταστάσεων με σημαντικά αποτελέσματα έναντι περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων.

Το 60% των κτιρίων κατασκευάστηκαν πριν από το 1980, με αποτέλεσμα τα περισσότερα να είναι εξοπλισμένα με παλιές ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις παρουσιάζοντας χαμηλή ενεργειακή απόδοση. Σε κάθε αστική περιοχή ο κύριος όγκος των εκπομπών CO2 προέρχεται από τα σπίτια, θέρμανση – ζεστό νερό – μαγείρεμα. Η θέρμανση συμμετέχει με το υψηλότερο ποσοστό. H θέσπιση ρυθμιστικών μέτρων για την επεξεργασία νερού των εγκαταστάσεων θα είχε σημαντικά αποτελέσματα έναντι περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων και του φαινόμενου του θερμοκηπίου.

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΕΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Η σωστή λειτουργία θέρμανσης ισοδυναμεί με μεγαλύτερη άνεση.


Το βρώμικο νερό στις εγκαταστάσεις θέρμανσης ευθύνεται για τους αυξημένους λογαριασμούς. Στατιστικά, οικιακές εγκαταστάσεις που το νερό δεν είναι καθαρό και επεξεργασμένο μπορεί να σπαταλάνε περισσότερα από 400€ ετησίως!

Αντιμετωπίζουμε και δίνουμε λύσεις σε προβλήματα όπως:

 • Αντλίες θερμότητας
 • Λέβητες pellet
 • Boiler
 • Ενδοδαπέδια συστήματα
 • Chiller
 • Λέβητες αερίου
 • Ηλιακά και ηλιοθερμικά συστήματα
 • Λέβητες ξύλου
 • Εναλλάκτες θέρμανσης
 • Θερμαντικά σώματα & F.C
 • Λέβητες πετρελαίου
 • Ατμολέβητες
 • Εναλλάκτες Ζ.Ν.Χ

Κλείσε ραντεβού

Κλείστε τώρα το ραντεβού σας για τεχνικό έλεγχο και συλλογή δειγμάτων νερού. Τηλεφωνήστε μας ή επισκεφθείτε τη σελίδα επικοινωνίας για τους διαθέσιμους τρόπους.

+30 2310 639 013 / +30 2310 639 015

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία ή δυσκολία αντιμετωπίσετε. Μπορείτε πάντοτε να επικοινωνήσετε με την EliteTherm στα τηλέφωνα +30 2310 639 013 / +30 2310 639 015 ή μέσω email στο info@elitetherm.com.


Ερωτήσεις και απαντήσεις

Η EliteTherm εξειδικεύεται στον ευαίσθητο τομέα της επεξεργασίας νερού.
Είμαστε αποκλειστικοί αντιπρόσωποι χημικών καθαριστικών, φίλτρων επεξεργασίας νερού, εξοπλισμού, δοσομετρικών αντλιών πολυφοσφωρικών αλάτων. Συμβάλλουμε προς την κατεύθυνση μείωσης ενεργειακών απωλειών των κτηρίων, προσφέρουμε μέσω των υπηρεσιών μας βασικές ενεργειακές κατευθύνσεις και βελτίωση στις εγκαταστάσεις συστημάτων ποιότητας του νερού. Ειδικευόμαστε σε εμπορικές και βιομηχανικές εφαρμογές και είμαστε ειδικοί στην επεξεργασία συστημάτων θέρμανσης – ψύξης και ζεστού νερού χρήσης.

Τα συστήματα νερού κλειστού κυκλώματος, είναι ο ποιο διαδεδομένος τρόπος θέρμανσης ή ψύξης εφαρμογών κτιριακών, βιομηχανικών και εμπορικών εγκαταστάσεων. Στο σύστημα αυτό ή πρόθεση είναι γενικά να διατηρείται το ίδιο νερό στο σύστημα για αόριστο χρονικό διάστημα, που σημαίνει ότι χωρίς αποτελεσματική επεξεργασία, προϊόντα διάβρωσης και φυσαλίδες υδρογόνου σύντομα θα εμφανιστούν δημιουργώντας βλάβη ροής και μεταφοράς θερμότητας με αποτέλεσμα την ανεπαρκή και ενεργοβόρο λειτουργία των συστημάτων.

Η μαύρη λάσπη, γνωστή και ως μαγνητίτης. Πιο κοινός τύπος ιλύος (λάσπης) που βρίσκεται στα περισσότερα συστήματα κεντρικής θέρμανσης σε κάποιο βαθμό φιλτραρισμένο ή όχι. Ο μαγνητίτης είναι η μεταλλική σκωρία από χαλύβδινο εξοπλισμό προερχόμενο από θερμαντικά σώματα, περιβλήματα κυκλοφορητών, εναλλάκτες θερμότητας από χυτοσίδηρο καθώς επίσης από λέβητες χαλύβδινους ή χυτοσίδηρου.

Ξεκινάμε με την ιστορική κατανάλωση: επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα κατανάλωσης ενέργειας από τους (διαβόητους) λογαριασμούς αναλύοντας τη σύμβαση προμήθειας. Στη συνέχεια προχωράμε σε μια πραγματική διάγνωση με τα προγράμματα που αναπτύξαμε και με τα «εργαλεία του εμπορίου»: η θερμική απεικόνιση, θερμόμετρα υπερύθρων, για παράδειγμα, όπου μας επιτρέπει να αναλύσουμε σε βάθος την εφαρμογή και να παρέμβουμε αποτελεσματικά.

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής και υλοποίησης του έργου, στο σύστημα μπορεί να εισχωρήσουν προϊόντα διάβρωσης, υπολείμματα κατασκευής (αλοιφές κολλήσεις), μικροβιακές σκωρίες και άλλου είδους ρύπανση. Προτού τεθεί σε λειτουργία το σύστημα, είναι σημαντικό να καθαριστούν τα υπολείμματα. Για την ορθή λειτουργία του αναστολέα διάβρωσης, οι μεταλλικές επιφάνειες πρέπει να καθαριστούν για τη δημιουργία ενός προσκολλητικού φιλμ στα μέταλλα με αναστολέα Long Life 100. Η αποτελεσματική αναστολή της διάβρωσης θα επεκτείνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής ενός συστήματος και θα αποτρέψει μελλοντικά προβλήματα ρύπανσης.

Καθαρισμός για παλαιά (υφιστάμενα) συστήματα θέρμανσης και ψύξης

Κάθε υφιστάμενη εγκατάσταση σωμάτων περιέχει κατάλοιπα (σκουριά, λάσπη, μικροοργανισμούς κ.α.) οφειλόμενα από την αρχική πλήρωση του νερού αρχίζοντας σταδιακά την διαδικασία εσωτερικής διάβρωσης των μετάλλων με αποτέλεσμα την δημιουργία οξειδίων γνωστό ως μαγνητίτη «λάσπη» τα οποία μειώνουν την αποδοτικότητα του συστήματος θέρμανσης με αποτέλεσμα την αυξημένη κατανάλωση έως και 60%.

Η μη επεξεργασία νερού οδηγεί τα παλαιά συστήματα θέρμανσης και ψύξης στην έμφραξη των σωληνώσεων, σωμάτων, ρυθμιστικών διακοπτών, λεβήτων, με προϊόντα διάβρωσης μειώνοντας σημαντικά την αποδοτικότητα τους.

Το κόστος και η λειτουργία ενός τέτοιου συστήματος που δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε είναι τεράστιο, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις η θέρμανση και η ψύξη μπορούν να αποκατασταθούν πολύ αποτελεσματικά με τα χημικά καθαριστικά της GEL Hydrotechnology.

Αφού το σύστημα έχει πλυθεί και είναι καθαρό, οι αναστολείς διάβρωσης που τοποθετούνται θα συνεχίσουν να λειτουργούν καλά για πολλά ακόμη χρόνια.

Προκαταρκτικός καθαρισμός πρέπει να διενεργείται πάντα για να μηδενιστεί η πιθανότητα προβλημάτων κατά την έναρξη λειτουργίας των εγκαταστάσεων, βάσει σχετικών προδιαγραφών (pre-commission cleaning).

Εξοικονομήστε από 18% έως 50% του καυσίμου που σπαταλάτε με το πλύσιμο εγκαταστάσεων με τη μέθοδο Superflush των αντλιών Gel Superflush 40 σε συνδυασμό με τα καθαριστικά Long Life. Με την μέθοδο αυτή καταφέρνουμε να πλύνουμε αποτελεσματικά μία εγκατάσταση από 2 έως 4 ώρες.

Πριν και μετά την χρήση του Super Flush:

Ένα παράδειγμα των βασικών σταδίων Χημικού Καθαρισμού ενός Λέβητα και του απαραίτητου χρόνου περιλαμβάνει τα παρακάτω στάδια:

 • Απομόνωση της εγκατάστασης π.χ. του λέβητα.
 • Συνδεσμολογία του δικτύου ανά-κυκλοφορίας (αντλίας superflush – πλαστικές σωλήνες) με τον λέβητα.
 • Προκαταρκτικός έλεγχος για διαρροές κυκλοφορώντας μόνο νερό και όχι χημικά.
 • Ανά-κυκλοφορία των διαλυμάτων των χημικών προϊόντων.
 • Εκκένωση μολυσμένων νερών , εξουδετέρωση των αποβλήτων και απομάκρυνση των προς νόμιμο κατεύθυνση.
 • Εξουδετέρωση των επιφανειών των λεβήτων, σωληνώσεων, σωμάτων και πλύσιμο μέχρι πλήρους απομάκρυνσης των υπολειμμάτων μαγνητίτη ή ανθρακικού ασβεστίου.
 • Καθ’ όλη την διάρκεια του χημικού καθαρισμού απαιτείται συνεχής παρακολούθηση της εργασίας.
 • Η εταιρία που έχει αναλάβει τον χημικό καθαρισμό οφείλει να διαθέτει καλά εκπαιδευμένο και έμπειρο προσωπικό.
 • Απαιτούνται επιβλέποντες μηχανικοί και τεχνίτες, καθότι η εργασία του χημικού καθαρισμού μετά την έναρξη της δεν είναι δυνατόν να διακοπεί αλλά πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την περάτωση της.
 • Πολλές φορές απαιτούνται ειδικευμένοι Χημικοί Μηχανικοί καθώς και Μηχανικοί Ασφαλείας, ανάλογα με την σοβαρότητα της εργασίας και σύμφωνα με τις εκάστοτε απαιτήσεις.

Επιλογή και χρήση χημικών υλικών

 • Σαν γενικός κανόνας μπορεί να σημειωθεί ότι για κάθε πρόβλημα υπάρχουν πολλές επιλογές κατάλληλων χημικών προϊόντων.
 • Καθοριστικοί παράγοντες στην επιλογή είναι η φύση των αποθέσεων, το κόστος, η δραστικότητα, η τοξικότητα και η διαβρωτικότητα των χημικών προϊόντων και τέλος η ασφάλεια των εργαζομένων και εγκαταστάσεων, καθώς και η προστασία του περιβάλλοντος.

Τα χημικά καθαριστικά για λόγους ασφάλειας, πρέπει:

 • Να είναι τα κατάλληλα ως προς την αποτελεσματικότητα και συγχρόνως να μη προκαλούν διάβρωση και φθορά των μετάλλων.
 • Να χρησιμοποιούνται με μέγιστη προσοχή.
 • Να μεταφέρονται και αποθηκεύονται σε συνδυασμό με την γνώση των μέτρων ασφάλειας των εργαζόμενων.
 • Να διατίθενται σε συνδυασμό με πλήρη γνώση πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ατυχήματος και μέτρων καταπολέμησης ρύπανσης σε περίπτωση διαρροής.

Εφαρμογές συστημάτων HVAC

Η Elite Therm προμηθεύει μια σειρά από υψηλής ποιότητας χημικά προϊόντα επεξεργασίας νερού για εφαρμογές συστημάτων HVAC.

Χωρίς αποτελεσματική χημική επεξεργασία, τα συστήματα θέρμανσης και ψύξης HVAC “μπλοκάρουν” με αποθέσεις ή γίνεται αναποτελεσματική και ενεργοβόρα η λειτουργία του λόγω διάβρωσης.

Το νερό μπορεί εύκολα να γίνει κόκκινο και ανασφαλή στα συστήματα ψύξης, τα ντους και τα χαρακτηριστικά του νερού μπορεί να αποτελέσουν έδαφος αναπαραγωγής επικίνδυνων βακτηρίων γνωστά ως Legionella.

Η Elite Therm προμηθεύει μια σειρά από υψηλής ποιότητας χημικών καθαριστικών και χημικών ουσιών καθαρισμού του νερού και των σωληνώσεων για την αντιμετώπιση του ανθρακικού ασβεστίου (άλατα).

Διαθέτουμε επίσης πρακτική εμπειρία απολύμανσης και καθαρισμού όλων των ειδών βιομηχανικών και εμπορικών συστημάτων νερού, οπότε αν δεν θέλετε να το κάνετε μόνοι σας, μπορούμε να σας προσφέρουμε την υπηρεσία με εξειδικευμένα συνεργεία.

Ενημερωθείτε σχετικά με τις υπηρεσίες αφαλάτωσης και χημικών καθαρισμού. Θυμηθείτε ότι η συγκέντρωση αλάτων λειτουργεί ως μονωτήρας και ότι σε συστήματα όπως οι λέβητες, πλυντήρια, σωληνώσεις μπορεί να προκαλέσουν σημαντική πτώση της απόδοσης.

Παρέχονται όλες οι οδηγίες πλύσης, και ασφαλής απομάκρυνσης και απόρριψης των χημικών.

Οι αναστολείς διάβρωσης είναι απαραίτητοι για τη διασφάλιση της μακροζωίας και της αποτελεσματικής λειτουργίας του κλειστού συστήματος θέρμανσης ή ψύξης.

Η αποτελεσματική αναστολή της διάβρωσης θα επεκτείνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής ενός συστήματος και θα αποτρέψει μελλοντικά προβλήματα ρύπανσης, ωστόσο, για να λειτουργήσει αποτελεσματικά ένας αναστολέας διάβρωσης, οι μεταλλικές επιφάνειες πρέπει απαραιτήτως να έχουν καθαριστεί για να επιτραπεί η δημιουργία του ισχυρού προσκολλητικού φιλμ αναστολέα Long Life 100.

Μπορείτε να εμπιστευτείτε το έργο σας σε εμάς, είτε μπορούμε να σας προμηθεύσουμε τα ιδιαίτερα αποτελεσματικά χημικά μας και να σας επιτρέψουμε να διεκπεραιώσετε το έργο με τον υπεύθυνο εγκαταστάτη σας. Έχουμε χρόνια εμπειρίας για τον καθαρισμό όλων των ειδών τα οικιακά, βιομηχανικά και εμπορικά συστήματα συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων θέρμανσης, ψύξης, και άλλων κλειστών συστημάτων.

Η σειρά των χημικών καθαριστικών Long Life καθαρίζει και με κρύο νερό.

Η σειρά των καθαριστικών Long Life 410 & 800 για συστήματα που λειτουργούν με θερμαντικά σώματα και για ενδοδαπέδια συστήματα είναι τα πλέον κατάλληλα καθαριστικά, και μπορούν να αποκαταστήσουν τη ροή και μεταφορά θερμότητας ακόμα και στα πιο βαριά ρυπογόνα συστήματα χωρίς καμία απολύτως προετοιμασία (π.χ. αύξηση της θερμοκρασίας του νερού προκειμένου να γίνει δραστικό το χημικό).

Πάντα δίπλα σας για κάθε απαίτηση έργου!

Κλείσε ραντεβού

Κλείστε τώρα το ραντεβού σας για τεχνικό έλεγχο και συλλογή δειγμάτων νερού. Τηλεφωνήστε μας ή επισκεφθείτε τη σελίδα επικοινωνίας για τους διαθέσιμους τρόπους.

+30 2310 639 013 / +30 2310 639 015


Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία ή δυσκολία αντιμετωπίσετε. Μπορείτε πάντοτε να επικοινωνήσετε με την EliteTherm στα τηλέφωνα +30 2310 639 013 / +30 2310 639 015 ή μέσω email στο info@elitetherm.com.